top of page

Ahmet Vural: "Birlik Olursak Sorunları Aşarız"


Ahmet Vural: "Birlik Olursak Sorunları Aşarız"
ÖZEL HABER

Uzun yıllar boyunca Bergama Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Nuri Taşkıranoğulları, görevini Başkan Yardımcısı Ahmet Vural’a devretti. www.izmiryasam.net olarak görüştüğümüz yeni başkan Ahmet Vural, çiftçilerin yaşadığı sorunları ve çözüm yollarını değerlendirdi. Tarımda sürdürülebilirliği sağlamak için sözleşmeli üretimin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Vural, sulama krizine karşı barajların önemine dikkat çekti. Girdi maliyetlerindeki artış ve tarımsal üretimdeki değişimlere de değinen Vural, "Bu oda hepimizin. Birlik ve beraberlik içinde olursak tüm sorunlarımızı aşarız" dedi.


"Sözleşmeli Tarım Kaçınılmaz, Çiftçimiz Güvenceye Kavuşmalı!"

1973 doğumlu Ahmet Vural, uzun yıllardır çiftçilik yapıyor. Bergama Ziraat Odası’nda yönetim kurulu üyeliği, meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Vural, uzun yıllar Bergama Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Nuri Taşkıranoğulları’nın görevini devretmesiyle odanın yeni başkanı oldu. Bergama Ziraat Odası’nın 8.000 aktif üyesiyle İzmir genelinde en güçlü odalardan biri olduğunu vurgulayan Vural, çiftçilerin yaşadığı sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu.


Özellikle sözleşmeli tarıma geçişin kaçınılmaz olduğunu belirten Vural, "Tarımda sürdürülebilirliği sağlamak için çiftçimizin ve alıcı firmaların güvenceye ihtiyacı var. Firma, alacağı ürünü önceden belirlemeli; çiftçimiz de satacağı ürünü ve fiyatını bilerek üretim yapmalı. Bunu sağlamak zorundayız." dedi.



"Sondaj Kuyularına Yasak Doğru Ama Çözüm Yeni Barajlar!"

Vural, tarımda en büyük sorunlardan birinin sulama olduğunu vurgulayarak, "Yağışların yetersiz olması nedeniyle barajlarımızda su sıkıntısı yaşanıyor. Baraj bölgelerinde artık sondaj kuyusu açılmıyor, bu doğru bir karar. Konya’daki gibi obruklar oluşmaması için önlem alınmalı. Ancak çiftçimizin de suya ihtiyacı var. Çözüm baraj yapmak. Kırcalar ve Musacallı barajlarının sulamaya katkı sağlamasını bekliyoruz" dedi.


Çiftçi Girdi Maliyetleriyle Mücadele Ediyor

Son yıllarda çiftçinin üretimde zorlandığını dile getiren Vural, girdi maliyetlerinin ciddi şekilde arttığını belirtti: "Pamuk fiyatlarının durumu ortada. Mısır ekim oranlarında ciddi düşüşler var. Gübre, mazot fiyatları katlandı. Geçen yıl 500-600 TL olan gübre, bu yıl 1000-1100 TL seviyelerinde. İki yıl önce 30 TL’ye sattığımız pamuğu şu an 25 TL’ye bile satamıyoruz. Çiftçimiz her üründe zarar ediyor."


Bu nedenle çiftçilerin makinalı tarıma yöneldiğini belirten Vural, "İşçilik maliyetleri çok yüksek. Çiftçimiz, pamuğun yerine yemlik mısıra yönelmeye başladı. Görünen o ki ilerleyen yıllarda pamuğun yerini yemlik mısır alacak" dedi.


"Birlik Olursak Sorunları Aşarız"

Bergama Ziraat Odası’nın tüm çiftçiler için çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Ahmet Vural, "Bu oda hepimizin. Birlik ve beraberlik içinde olursak tüm sorunlarımızı aşarız" diyerek çiftçilere dayanışma çağrısında bulundu.

0 yorum

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page