top of page

Aydın Durdi:Dikili ekonomisine yön veren ilçe nüfusunun yüzde 30'u Muşlu


Dikili Yaşam. Com Özel Haber / Nuri Bilim


Dikili Yaşam. Com olarak Dikili Muşlular Derneği Başkanı Aydın Durdi ile hem Dikili’yi konuştuk, hem de Muşlu hemşehrilerinin Dikili ekonomisindeki yerini sorduk. Bugün İzmir’de 2 milyon, Dikili’de ise 4 bini aşan Muşlu vatandaşın yaşadığını söyleyen Durdi, dernek olarak amaçlarının hem hemşehrilerine, hem de Dikili halkına, her kim olursa olsun destek olmak, el uzatmak olduğunu ifade etti.

Dikili Muşlular Derneği Başkanı Aydın Durdi’ye derneğinin kuruluş hikayesini ve faaliyetlerini sorduk. Aydın Durdi, sorumuza şu şekilde cevap verdi:


“Dikili Muşlular Dernek Başkanıyım ve iş insanıyım. İnşaat sektöründeyim. Dikili Muşlular Derneği olarak birçok faaliyetimiz var. Bunların başında 12 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Maddi yönden sıkıntı yaşayanlara, fakirlere, yoksullara bütçemizin doğrultusunda yardım ediyoruz. Bizim derneğimizin bütçesi, üyelerimizin verdiği aidatlardan oluşuyor. Derneğimizin kuruluşu bir yıl oldu ve şu an 250 üyemiz var. Tüm üyelerimiz dernek çalışmalarına canı gönülden destek veriyorlar.”


Muşlular Derneği Başkanı Aydın Durdi’ye İzmir ve Dikili’de yaşayan Muşlu vatandaşlarımızın sayısı nedir diye sorduk. Aydın Durdi, sorumuza şu şekilde cevap verdi:


DİKİLİ’DE 4 BİNİ, İZMİR’DE DE 2 MİLYONU AŞKIN NÜFUSA SAHİBİYİZ

“Dikili ilçemizde, Muşlu sayımız, 4 bin, 4 bin 500 civarında. Doğulu ve Güneydoğulu olarak da Dikili’de nüfus sayımız ise 7 bin 500 kadardır. İzmir'de de 2 milyonu aşkın Muşlu hemşerilerimiz var. İzmir, Aydın, Menemen derneklerimizle temas halindeyiz ve tasalarımızı paylaşabiliyoruz. Hepimiz insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz."


2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere Muşluların bakış açısı nedir diye sorduğumuzda Aydın Durdi, sorumuza şu şekilde cevap verdi:


“2024 yerel seçimleri için adaylar bir açıklansın, taşlar yerine bir otursun, bunu o zaman konuşabiliriz. Kim bize ne sunacak, kim bizi nereye koyuyor, ona bakacağız ve fikirlerimizi insanlarımıza beyan edeceğiz. Şu anda henüz erken.”


"Mesleği müteahhitlik olan başkana Dikili’yi şehircilik açısından değerlendirmesini istedik. Aydın Durdi, sorumuza şu şekilde cevap verdi:



“Dikili aslında çok güzel bir yer, Dikili Ege’nin incisi. Kendi hemşerilerimiz başta olmak üzere Dikili halkından da, temizlik alanda olsun, sosyal alanda olsun, kültürel alanda olsun Dikili için daha duyarlı olmalarını; destek vermelerini bekliyorum. Yerel yönetim olarak kışın bir şeyler yapılıyor ama yazın, yazlıkçılar, yurt içi ve yurt dışı misafirler ilçemize akın ettiği için yetiştiremiyorlar. Yine de ben bu konuda belediyemizin gayret ve çabalarını görüyorum.”


"Dikili Muşlular Derneği Başkanı Aydın Durdi’ye Dikili Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nin inşaat sektörü açısından ne gibi faydaları olabileceğini sorduk. Başkan, sorumuza şu şekilde cevap verdi:


DİKİLİ TARIMA DAYALI ORGANİZE SANAYİ DİKİLİ'YE CANLILIK GETİRECEK

“Yapımı devam eden Dikili tarıma dayalı organize sanayi faaliyete geçmeden ilçemizde bir canlılık beklenemez. Ne zaman organize sanayi faaliyete geçer o zaman inşaat sektöründen, Dikili esnafına kadar Dikili'ye canlılık gelir. Şu an müteahhitler ekonomik nedenlerden dolayı sıkıntıda, para dönüşü yok, alım gücü yok. Bir memur daha önce aldığı maaşla evini geçindirirken, almak istediği ev için bankadan temin ettiği kredi borcunu da ödeyebiliyordu. Şimdi o durumlar yok. Çünkü girdi maliyeleri yüksek olunca ev ve daire fiyatları da artıyor, nedir bu girdi maliyetleri, beton, çimento, kiremit, kapı, pencere yani a'dan z'ye kadar her şeye bir yılda yüzde 200-300 zam geldi. Bu zamlar da alım gücünü azaltıyor. Düşünün bir asgari ücretli 8-9 bin lira kira verecek, çocuğunu okutacak, evin ihtiyacını giderecek, peki ev almak için para nerede.”


Dikili Muşlular Derneği Başkanı Aydın Durdi’ye Dikili'de yaşayan Muşluların Dikili adına yetkililerden neler talep ettiğini sorduk. Aydın Durdi, sorumuza şu şekilde cevap verdi:


“Yerel yönetimler hizmet için vardır. Her vatandaşın talebi hizmet almaktır. Ama gel gelim yerel yönetimler bunu yeterince karşılıyor mu diye sorarsak cevabımız maalesef. Hiçbir yerel yönetim halkın talebini tam olarak yerine getiremiyor, eksiklikler kalıyor. Muşlularında her vatandaş gibi talepleri vardır. Nedir bu taleplerimiz derseniz çok yoksul insanlarımız var, kendini geçindiremeyen insanlarımız var. Yerel yönetimlerin bu insanlarımıza iş sunması gerekli. Yoksa bu zamanda tabiri caizse herkesin bir yerlerde yakını, dayısı, torpili var. Bu yoksul insanlarımız ise kendi kaderlerine terk ediliyor. Buna çare bulmak gerekli.”


"Dikili Muşlular Derneği Başkanı Aydın Durdi’ye başka hangi faaliyetlerde bulunacaklarını sorduk. Aydın Durdi, sorumuza şu şekilde cevap verdi:


“Dikili Muşlular Derneği olarak hem faaliyetlerimiz, hem de çeşitli projelerimiz olacak. Dernek binası yapmak istiyoruz. Bütün hemşehrilerimize ulaşabilmek, onların çocuklarına burs vermek, hastalarına yardımcı olmak, sürekli yanlarında olmak istiyoruz.”


Muşlular Derneği Başkanı Aydın Durdi’ye Dikili'de yaşayan Muşluların Dikili'ye kattığı ekonomik potansiyel nedir diye sorduk. Aydın Durdi, sorumuza şu şekilde cevap verdi:


DİKİLİ EKONOMİSİNE YÖN VEREN İLÇE NÜFUSUNUN YÜZDE 30’U MUŞLU


“Dikili ekonomisine yön veren Dikili nüfusunun yüzde 30’u Muşlulardır. Burada herkes esnaf, herkesin sermayesi var. Dikili halkına mesajım şudur ki, hepimiz burada dostuz, kardeşiz. Dikili hepimizindir. Başkanlar içerisinde, gelmiş geçmiş çalışan başkan olarak Adil Kırgöz’ü görüyorum, Dikili ilçemize güzel bir kültür merkezi kazandırdı, tebrik ediyorum.”


Dikili Muşlular Derneği Başkanı Aydın Durdi’ye bu açıklamasının Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e destek anlamına mı geldiğini sorduk. Aydın Durdi, sorumuza şu şekilde cevap verdi:


“Burada sözüme açıklık getireyim, Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmaları görmezlikten gelmek, söylememek yanlış olur. Hiçbir siyasi partiye şu anda bir desteğimiz yok. Yapılan hizmeti görmek ve söylemek ayrı bir konu, desteklemek ise ayrı bir konu.”

0 yorum

Comments


bottom of page