top of page

Dikili Katıralanı Mahalle (Köyü) Muhtarı Erdoğan Erim:Mahallemizde 92 arsadan 44'ü satıldı.


Eskiden köyde katırların toplandığı alan olarak bilinen ve adını oradan alan Dikili Katıralanı Mahallesi (Köyü) Muhtarı Erdoğan Erim, belediyenin ihale yoluyla mahallesinde bulunan belediyeye ait 92 arsadan 44'ünün satışının yapıldığını belirterek, yetkililerden mahallesine sağlık ocağı ve mezarlık alanı oluşturmasını istedi. 1920’li yıllarda Dikili’nin Bademli’den sonra ikinci büyük köyü olan Katıralanı köyü gençlerinin zamanla başka yerlere çalışmaya gitmesi ile yaşlı vatandaşların yaşadığı bir köy haline gelmiş.

DİKİLİ YAŞAM COM /ÖZEL HABER / NURİ BİLİM


Mahallenin oksijen kaynağı olan çam ormanının da köyüne bir canlılık getirmesi açısından piknik ve mesire alanı olmasını da belirten muhtar Erdoğan Erim, Mahallesi hakkında şu bilgileri verdi.


"Memur olarak Milli Eğitim'den emekli olduktan sonra mahalle komşularımın isteği üzerine muhtarlığa aday oldum ve seçildim. 55 hane ve 130 nüfusa sahip Katıralanı Mahallemde iki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Mahallemde ikamet eden komşularımızın hepsi Bağ-Kur ve SSK emeklisi insanlar, bazıları hayvancılıkla uğraşıyor. Mahallemizin ekonomik kaynağı hayvancılıktır. En büyük sorunumuz mera. Bizde hayvan sayısı az olduğu için, komşumuz Merdivenli, Yahşi Bey, Uzunburun Mahallelerindeki (Köy) hayvan sahipleri bütün hayvanlarını getirip bizim merada otlatıyorlar, bizim meralara zarar veriyorlar. Yem konusunda meramızdan faydalanıyoruz ama birkaç kişi Büyükşehir belediyesinden hibe maksatlı yem desteği aldılar. Devletten parasal destek yok. ÇKS desteğini yem olarak bizlere veriyor, vatandaş parasıyla yem alıyor. Mahallemizde her ne kadar zeytin ağaçları çok görünse de onlar delice zeytin, belli kesimlerdeki zeytinlerden ise herkes evinin ihtiyacını karşılayacak kadar zeytin yağı çıkarabiliyor. Bizim mahallede (Köy) yazlıkçı aileler yok."


17 Arsa ihale ile satılacak.

Dikili Belediyesi tarafından ihale ile satılması kararlaştırılan 17 arsa ile ilgili görüşlerini açıklayan muhtar Erdoğan Erim;


“Kim olsa, satılık olan arsaları alabilir. Bizim mahallemizde kimse o parayı verip alamaz. Bakalım ihalede kimler hangi arsaları alacak. Satılacak olan arsalar parcelli. Toplamda 92 arsa var, bunlardan 31'i önceden satıldı. Şimdi 17 satılacak ve kalan 44 arsa bakalım ne zaman satılacak. Bu arsalar belediyenin önceki dönemden kalma arsalarıdır.”


Mahallemizde Sağlık Ocağı yok.

Mahallemizde sağlık ocağı yok. 15 günde bir Dikili Sağlık Ocağı'ndan bir doktor geliyor ve gereken ilaçları yazıyor. Reçeteleri de eczanelere veriyor ve eczanede çalışanlar herkesin ilaçlarını getirip teslim ediyorlar. Yollarımız bozuk. Biz dilekçelerimizi veriyoruz, onlar da planlama dahilinde yapılacak diyorlar, bekliyoruz ne zaman yapılacak. Merdivenli ile Katıralan mahallemizin arasına bir sulama göleti yapılacaktı, ama Yahşi Bey göledine giden dere suyu kesilecek diye vazgeçtiler.



Muhtarlık binamız var elektrik ve suyu yok.

Muhtarlık binamız var, ama elektrik ve suyu yok. Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan muhtarlık binasının yeri eskiden harman yeriymiş. Mahallenin (köyün) ortak alanı olduğu için plan proje istiyormuşlar, onu da veremiyorlar. Ben de elektriği suyu olan mahallemizin, elektriği ve suyu olmayan muhtarlık binasında hizmet veriyorum. Diğer mahallelerde yok ama bizde hayır yapmak, davet için yemekhanemiz bile var.



Katıralanı'nın mezarlık alanına ve üretim yoluna ihtiyacı var.

Dikili'nin Bademli'den sonra en eski mahallesi (Köyü) olan Katıralan'ın da iki mezarlığımız var, ikisi de dolu. Yeni bir mezarlık alanı ayarlanması gerekir. Köyümüzde yaş ortalaması 75-80. Mahallemiz çiftçilerinin ürünlerini sevk edecek üretim yolu yapılmasını istiyoruz.


Mahallemizde eğitim taşımalı sistem. Okulumuz var ama kapalı.


Mahallemizde iki öğrenci çocuğumuz taşımalı eğitimle okumaya çalışıyor. Okulumuz var ama kapalı. Öğretmen lojmanımız var ama öğretmen yok. Milli Eğitim lojmanı da başka bir okulda görev yapan öğretmene kira ile vermişler, ama tadilatı olması gereken lojmanın tamirat işini de kiralayan öğretmenin yapmasını istemişler. Gençlerimiz ilçelerde çalıştığı için oraya yerleşiyor, mahallemizde yaşlılar kaldığı için okul çağında çocuklar da olmadığından okulumuz hizmet veremiyor. Okul muhtarlığa tahsis edildi. Mahallemizde güzel bir çamlık alan var. Belediye burayı mesire alanı, piknik alanı yaparsa çok iyi olacak. Burada 50'ye yakın kuyu var. Eskiden köyün (mahalle) suyu buralardan çıkarılırmış. Tehlike yaratmasın diye ağızları kapatıldı. Orası da piknik alanı yapılabilir. Mahallemizde alt yapı olarak kanalizasyon var. O da toplama tanklarına gidiyor ve belediye vidanjör gönderip o atıkları aldırıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER




0 yorum

Commenti


bottom of page